Η Τουρκία στην ΕΕ;

 Η Ανεξάρτητη Επιτροπή για την Τουρκία (Independent Commission on Turkey) εξέδωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο τη δεύτερη έκθεσή της για την Τουρκία (η πρώτη ήταν το 2004), με τίτλο «Turkey in Europe: Breaking the Vicious Circle», στην οποία αναλύονται οι κύριες πρόοδοι που έγιναν στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και προτείνεται να γίνουν συγκεκριμένα βήματα που είναι αναγκαία προκειμένου να επαναδραστηριοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις.

Η Επιτροπή αναφέρει ότι είναι πεπεισμένη για τα τεράστια οφέλη της σύγκλισης της Τουρκίας με την Ευρώπη  και της ένταξη μιας μετασχηματισμένης Τουρκίας στην ΕΕ, τόσο για την ίδια τη χώρα αυτή όσο και για την ΕΕ.

Εκδήλωση για την παρουσίαση της Έκθεσης οργάνωσε στην Αθήνα, χθες 3 Δεκεμβρίου 2009, το ΕΛΙΑΜΕΠ, με ομιλητές 3 μέλη της Επιτροπής.

Μπορείτε να κατεβάσετε την έκθεση εδώ:   Download Turkey in Europe: Breaking the Vicious Circle (PDF, 826K)

Η ανεξάρτη Επιτροπή για την Τουρκία συγκρτείται από πρώην ηγέτες και υπουργούς ευρωπαϊκών χωρών ή μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επικεφαλής είναι ο γνωστός μας Martti Ahtisaari, πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας. Υποστηρίζεται από το British Council και το τουρκικό ίδρυμα Açık Toplum Vakfı (Open Society Foundation).

Περισσότερα στη διεύθυνση: http://www.independentcommissiononturkey.org/about.html

 

Διαβάστε επίσης εδώ για την Επιτροπή:

The Shady Background of the Independent Commission on Turkey

 http://stopturkey.blogspot.com/2009/12/shady-backgrounds-of-independent.html

Stop Turkey

This blog is a campaign against Turkish accession to the European Union. Through original articles, and links to relevant sources of information, it aims to demonstrate why Turkish EU membership would be a disaster for Europe and for Western civilisation.

http://stopturkey.blogspot.com/

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s