«Στρατηγική ψυχραιμία»

Η «στρατηγική ψυχραιμία» είναι ένας νέος όρος που χρησιμοποίησε ο ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλος κατά την ομιλία του στο «Εικοστό Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου» για την ώρα της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης τόνισε ότι «Αντιμετωπίζουμε τα θέματα με στρατηγική ψυχραιμία

Επεξηγώντας μάλιστα τον όρο αυτό συνέχισε:

«Δεν αντιδρούμε με νευρικότητα σε μικρές προκλήσεις ρουτίνας, όταν δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο στρατηγικό βάθος. Υπερασπιζόμαστε -χωρίς δισταγμούς, με αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό- τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, όπως και τις διοικητικές αρμοδιότητες που έχει βάσει αποφάσεων διεθνών οργανισμών. Χωρίς να παραβλέπουμε την καθημερινή πραγματικότητα στο Αιγαίο, με τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, τις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, τις υπερ-πτήσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, συνεχίζουμε τις προσπάθειες για λύσεις, στο πλαίσιο των διακηρυγμένων εθνικών θέσεων. Ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις και θα διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ειρήνης και σταθερότητας, προοπτική που με την σειρά της θα αλλάξει τα δεδομένα και στα εξοπλιστικά προγράμματα».

Διαβάστε περισσότερα για την ομιλία του ΥΕΘΑ στο:

This entry was posted in Εθνικά θέματα and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s