Παρουσίαση Βιβλίου «Η Ευρώπη της Άμυνας»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2010, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), η εκδήλωση που πραγματοποίησε η «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» για την παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Παρίση, Υποστρατήγου ε.α. – Διδάκτορος Πολιτικής Επιστήμης, με θέμα «Η Ευρώπη της Άμυνας – Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφαλείας & Άμυνας».

Η_ΕΥΡΩΠΗ_ΤΗΣ_ΑΜΥΝΑΣ-coverΓια το βιβλίο μίλησε ο πρώην Υπουργός, Υπεύθυνος Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Δήμητρης Αβραμόπουλος, στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Παναγιώτης Γενημματάς,  επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ενώ ακολούθησε ο κ.  Κώστας Λάβδας, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο οποίος έχει γράψει και τον πρόλογο στο βιβλίο και τέλος ο κ. Στράτος Σκλήρης, αντιπτέραρχος ε.α, Καθ. Διευθυντικής στο Deree College. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο κ. Νίκος Γιαννής, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Έκφρασης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει διαπιστώσει εδώ και χρόνια, εκτός των άλλων, και την αναγκαιότητα της στρατιωτικής ισχύος, την οποία επιδιώκει να αποκτήσει σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό μέσω της ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΕΠΑΑ), μιας πολιτικής που θεσπίσθηκε πριν από δέκα χρόνια, τον Ιούνιο του 1999, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Κολωνίας. Η ΕΠΑΑ δημιουργήθηκε ως μέρος της ΚΕΠΠΑ, με την πρόθεση να δοθεί στην ΕΕ η δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά στα θέματα της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.

Την πολιτική αυτή αναλύει και παρουσιάζει σε όλο της το εύρος, στο βιβλίο «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ – Ευρωπαϊκή  Πολιτική  Ασφάλειας και Άμυνας», που κυκλοφόρησε εντός του Ιανουαρίου 2010, ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης.

Στο βιβλίο του Ιωάννη Παρίση, δίδονται απαντήσεις και πληροφόρηση για το πώς εξελίσσεται σήμερα η ΕΠΑΑ  και τι φαίνεται να επιδιώκει μέσω αυτής η ΕΕ. Αποτελεί στην πράξη μια επιτομή όλων των θεμάτων που αναφέρονται στην ΕΠΑΑ με όλες τις τελευταίες αποφάσεις και φυσικά τις προβλέψεις της νέας Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις 300 σελίδες του, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ένα 16σέλιδο με έγχρωμους χάρτες καθώς και σημαντικός αριθμός πινάκων και διαγραμμάτων εντός του κειμένου, εξετάζεται και αναλύεται όλο το πλαίσιο της αρχιτεκτονικής της ευρωπαϊκής ασφάλειας και άμυνας καθώς και οι στόχοι και επιδιώξεις για το μέλλον.

Δείτε το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf: Deltio Typou Parousiasi Vivliou

This entry was posted in Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Άμυνα, Πολιτική and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s