Συνάντηση ΑΝΕΑΕΔ με Πρόεδρο ΜΤΣ

Αριθ. Πρωτ.: 139/2010

Πειραιάς 15 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο. 7

Στην συνέχεια επιστολής ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. με αρ. πρωτ. 069/10 από 11/10/10, και μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΜΤΣ Υποστρατήγου ε.α. Χ. Σωτηρόπουλου, σήμερα Παρασκευή 15/10 έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας μελών του ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. με τον Πρόεδρο του ΜΤΣ. Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και αντηλλάγησαν απόψεις επί των θεμάτων που απασχολούν το ΜΤΣ.

Συγκεκριμένα η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. εστιάστηκε βασικά στην έλλειψη ενημέρωσης του ΜΤΣ προς τους μετόχους του και στην υποχρέωση να παρουσιάσει την πλήρη εικόνα στην οποία έχει περιέλθει το ταμείο. Επίσης ζητήθηκε από τον κ. Πρόεδρο να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις στο φλέγον θέμα της καταβολής του τρέχοντος μερίσματος. Τέλος παραδόθηκε δέσμη προτάσεων προς συζήτηση σε μία επόμενη συνάντηση.

Ο Πρόεδρος του ΜΤΣ από την πλευρά του αναφέρθηκε στα ακόλουθα θέματα:

– Παρουσίασε τα αίτια του προβλήματος και τις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν ώστε να οδηγηθεί το Ταμείο στη σημερινή κατάσταση.

– Ενημέρωσε ότι υπάρχει προς κατάθεση στον κ. Υπουργό Εθνικής Αμύνης, ένα πλάνο εξυγίανσης του ταμείου το οποίο κινείται σε δύο άξονες. Ο πρώτος να δώσει την δυνατότητα στο ΜΤΣ, να καταβάλλει από το νέο έτος κανονικά τα μερίσματα, τα οποία αναγκαστικά θα είναι μειωμένα κατά ένα ποσοστό και ο δεύτερος να αρχίσει σταδιακά η εξόφληση των συσσωρευμένων χρεών με σκοπό την εξυγίανση. Η αποδοχή και η υλοποίηση του παραπάνω πλάνου από πλευράς Υπουργείου Εθνικής Άμυνας απαιτεί πολιτική βούληση και νομοθετική ρύθμιση.

–  Πρόκειται σύντομα να ενημερωθούν πλήρως οι μέτοχοι για την συνολική κατάσταση του ΜΤΣ και τους τρόπους δράσεως. Δεσμεύτηκε να ενημερώσει το συντομότερο την επίσημη ιστοσελίδα του ΜΤΣ με τα επικαιροποιημένα στοιχεία.

– Ενημέρωσε ότι η καταβολή του τρέχοντος μερίσματος εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός και για το συνολικό ποσόν. Μόλις μπορεί να προβλεφθεί η συγκεκριμένη ημέρα καταβολής θα γίνει άμεσα γνωστό στους μετόχους.

– Αποδέχθηκε την πρόταση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. να ακολουθήσει και νέα συνάντηση σε τεχνοκρατικό επίπεδο ώστε να αναλυθούν εκατέρωθεν οι προτάσεις διασώσεως του ΜΤΣ και να προστεθούν ιδέες της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. που μπορούν να υλοποιηθούν ενώ παράλληλα θα πρέπει να συντονισθεί και να λάβει χώρα, μια ενιαία ενημέρωση, από τους επίσημους φορείς και των 3 Μετοχικών Ταμείων.

Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. θεωρώντας ότι παρόμοιες κινήσεις βοηθούν στην εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα ετών, κατέστησε σαφές ότι θα συμβάλλει όποτε της ζητηθεί με τις γνώσεις της και την εμπειρία της ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, επ’ ωφελεία των Μετόχων του.

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλης

Αξιωματικός ΠΝ ε.α.

This entry was posted in Ένοπλες Δυνάμεις and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Συνάντηση ΑΝΕΑΕΔ με Πρόεδρο ΜΤΣ

  1. Ο/Η ALEXANDROS λέει:

    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΕΑ.ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ 3 ΦΕΒ 2009. ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ Ή ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s