ΚΥΠΡΟΣ: Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία; (1)

Από το Cyprus Action Network of America (CANA)

Η πολιτική σκηνή πέριξ της Κύπρου άρχισε να θερμαίνεται και πάλιν και το πρόσφατα κατάπτυστο άρθρο του πρώην Υπ. Εξωτερικών της Βρετανίας Τζάκ Στρό (Τάιμς του Λονδίνου 8 Νοεμβρίου  2010) http://cyprusactionnetwork.org/yahoo_site_admin/assets/docs/Jack_Straw_article_-_the_Times.313120042.pdf προωθώντας την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία μέσω απειλών για «διχοτόμηση» ως «λύση» στοχεύει στη βάση του να δώσει μια «ηθική συγχώρεση» στη Τουρκία για τα εγκλήματά της και όλα για χάρη και βοήθεια της τουρκικής ενταξιακής διαπραγματευτικής προόδου.

Η κοινότητα της Νέας Υόρκης έχει κρατηθεί στο «σκοτάδι» από το λεγόμενο «λόμπυ» εδώ που ελέγχεται από την Κυπριακή κυβέρνηση σχετικά με την μάχη που γίνεται στην Κύπρο εναντίον της τουρκο-βρετανικής διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και όλα όσα συνεπάγεται κυρίως και πρωτίστως το ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.  Η κοινότητα του Λονδίνου η οποία ευτυχώς έχει τουλάχιστον δύο εφημερίδες που δεν ελέγχονται από την Κυπριακή κυβέρνηση έχει καλέσει ανθρώπους από την Κύπρο, εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Κύπρου να μιλήσουν για τα κακά και αντι-κυπριακά της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο πρώην Υπ. Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργος Λίλληκας και ο κ. Χρίστος Κληρίδης(δικηγόρος) μίλησαν σε συγκέντρωση της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας Λονδίνου και είπαν ότι οι προτάσεις του προέδρου Χριστόφια στο ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ισοδυναμούν με εθνικό ξεκαθάρισμα. Σημερινή σελίδα 7 του pdf της εφημερίδας ημερ. 18 Οκτωβρίου 2010. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο πιο κάτω. Το θέμα αυτό κάλυψαν και οι εφημερίδες της ομογένειας Λονδίνου Ελευθερία Λονδίνου www.eleftheria.co.uk στην έκδοσή της 21 Οκτωβρίου 2010 σελίδα 8, με φωτογραφίες, και επίσης Τα Νέα Λονδίνου στην έντυπη τους έκδοση (ιστοσελίδα www.greeknews-tanea.com)  η  www.agora-dialogue.com και άλλες ιστοσελίδες. Πιο  κάτω θα βρείτε και ορισμένες από τις έντονες αντιδράσεις της ομογένειας Βρετανίας εναντίον του άρθρου του Τζάκ Στρό, περιλαμβανομένης και ανακοίνωσης Συντηρητικού βουλευτή περιφέρεια Χέντον βορείου Λονδίνου.

Eυρεία κάλυψη για το άρθρο του Τζάκ Στρό με κύριο άρθρο της εφημερίδας της ομογένειας Ελευθερία (www.eleftheria.co.uk), 10/11/10.

 

Advertisements
This entry was posted in Εθνικά θέματα and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s