ΕΑΑΣ: Επιστολή μου μετά τις εκλογές Φεβρουαρίου 2011

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας προκειμένου να εκφράσω κάποια συναισθήματα και σκέψεις.
Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστώ επίσης και εκείνους τους συναδέλφους που δεν με ψήφισαν μεν, συμμετείχαν όμως στις εκλογές συμβάλλοντας έτσι στην ενδυνάμωση της Ένωσής μας. Ωστόσο, και αυτή τη φορά η συμμετοχή υπολείπεται πολύ από το να πούμε ότι έχουμε μια συμπαγή και ισχυρή Ένωση.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες αλλά και ευγνωμοσύνη εκφράζω προς εκείνους τους συναδέλφους οι οποίοι στους 2-3 τελευταίους μήνες συνεργάστηκαν μαζί μου, μου μετέφεραν σκέψεις, ιδέες και προβληματισμούς, αλλά κυρίως δραστηριοποιήθηκαν για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου.
Στην νεοεκλεγείσα διοίκηση της ΕΑΑΣ εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο που θα αναλάβει. Είχα επισημάνει ότι «η διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές αυτές θα επωμισθεί μεγάλες ευθύνες και θα πρέπει να ανταποκριθεί σε υψηλές απαιτήσεις και στόχους». Από τότε τα πράγματα, σε ότι μας αφορά, έχουν χειροτερέψει. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης, με δικαιολογία τις επιταγές της Τρόικας, οδηγούν όχι μόνο σε περαιτέρω περικοπή των εισοδημάτων μας αλλά και σε διάλυση της θεσμικής εκπροσώπησής μας. Όλα αυτά μας αναγκάζουν να αναμετρηθούμε με δύσκολες προκλήσεις, να τολμήσουμε, να κερδίσουμε.
Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, η συμμετοχή μου σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία, παρά τις πικρίες και τις λυπηρές για τον κλάδο μας συμπεριφορές κάποιων, μπορώ να πω ότι είχε θετικό πρόσημο. Μου δόθηκε η δυνατότητα να ασχοληθώ με τα θέματα που μας απασχολούν, να συνεργασθώ με πολλούς συναδέλφους από όλη την Ελλάδα και να προσεγγίσω τα προβλήματα τόσο των αποστράτων όσο και των ε.ε. συναδέλφων. Μου δόθηκε επίσης η ευκαιρία να επανασυνδεθώ με πολλούς αγαπητούς συναδέλφους και φίλους ύστερα από πολλά χρόνια, αλλά και να γνωρισθώ με πολλούς άλλους, κυρίως νεώτερους, δημιουργώντας νέες φιλίες. Εκφράζω προς όλους την ιδιαίτερη αγάπη μου και εκτίμηση.
Όπως γνωρίζετε, σε όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου κινήθηκα απαρέγκλιτα με βάση τις αρχές της ευπρέπειας, της αξιοπρέπειας, της ενότητας και της συναδελφικότητας, καθώς και του σεβασμού προς τους συνυποψήφιους μου. Με βάση τις αρχές αυτές θα συνεχίσω να κινούμαι.
Η συνεχής επικοινωνία με όλους θα μου δίνει πάντα ιδιαίτερη χαρά. Πιστεύω ότι η επικοινωνία και η συνεργασία αποτελούν βασική προϋπόθεση για να συμβάλουμε στο κοινό καλό. Εκτός από την προσωπική μας επαφή, η ιστοσελίδα «Με όραμα τη νέα ΕΑΑΣ» στη διεύθυνση http://parisis-eaas.blogspot.com θα είναι στη διάθεση όλων για ενημέρωση, επικοινωνία και διατύπωση θέσεων και απόψεων.Με συναδελφική αγάπη και εκτίμηση
Δρ Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α.
Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης
Advertisements
This entry was posted in Ένοπλες Δυνάμεις and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s