Υπό κράτηση ο Διοικητής της κρίσιμης τουρκικής αποστολής

Ο υπεύθυνος της πλέον κρίσιμης αποστολής για τη Λιβύη, ο Διοικητής της Νότιας Ναυτικής περιοχής Αντιναύαρχος  Καντίρ Σαγντιτς, είναι κρατούμενος λόγω της δίκης της «Βαριοπούλας».

Εφημερίδα «Μιλλιέτ», 25 Μαρ 201109:41 | 25 Mart 2011 (Μετάφραση: Χαρ. Καραγκιοζούδης)

Για την επιχείρηση της Λιβύης, που άρχισε  μα τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Γαλλίας, η Τουρκία απεφάσισε να συμμετέχει με 5 πλοία και 1 υποβρύχιο. Αυτά ανήκουν στο στόλο μάχης και είναι τα πλοία «Γκαζίαντεπ», «Γκέμλικ» και «Γιλντιριμ», τα οποία θα συνοδεύονται για λόγους υποστήριξης- επιμελητείας, από το πλοίο «Ακάρ».

Η Διοίκηση των πλοίων που έστειλε η Τουρκία, θα γίνει ως εξής: Επικεφαλής των 5 πλοίων και του 1 υποβρυχίου, θα είναι «ο Δκτής της Δύναμης Καθηκόντων». Αυτός ο Δκτής θα επικοινωνεί και με το ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα θα ενημερώνει για τις εξελίξεις το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΝ και τη Διοίκηση της Νότιας Ναυτικής Περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδος «Βατάν», σ’ αυτή την επιχείρηση, την πλέον κρίσιμη αποστολή την έχουν Μονάδες που ανήκουν στη Διοίκηση της Νότιας Ναυτικής περιοχής. Μόνο που ο επικεφαλής της Διοίκησης της Νότιας Ναυτικής Περιοχής Αντιναύαρχος Καντίρ Σαγντίτς, είναι κρατούμενος, λόγω της δίκης για την υπόθεση «Βαριοπούλα».

Στην επιχείρηση θα συμμετείχαν ενεργά ως μάχιμοι και οι Διοικητές δύο Μονάδων, οι οποίοι όμως είναι και αυτοί κρατούμενοι. Πρόκειται για το Διοικητή ομάδος καθηκόντων Νότιας περιοχής Αρχιπλοίαρχο Τζεμ Αζίζ Τσιακμάκ και τον Αρχιπλοίαρχο Αχμέτ Τιουρκμέν, ο οποίος είναι Δκτής Υποβρυχίων της Διοίκησης του Στόλου. Ένα υποβρύχιό του αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα καθήκοντα για τη Λιβύη.

This entry was posted in Ένοπλες Δυνάμεις, Γεωπολιτική and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s