Αξιωματικοί: ο εύκολος στόχος!

Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης

Το επεισόδιο με τον Αρχηγό της ΣΣΕ, έλαβε από κάποιες πλευρές, εντέχνως ή επιπολαίως,  διαστάσεις πολλαπλασίως μεγαλύτερες της σοβαρότητάς του. Μέσα από ανακρίβειες και συκοφαντική διάθεση επιχειρείται η μείωση προσώπων, η διαβολή, η κατασυκοφάντηση. Ανακάλυψαν… «χουντοσταγονίδια» στη ΣΣΕ(!!!). Επιπολαιότητα ή σκοπιμότητα; Θεωρώ ότι όλα αυτά εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της προσπάθειας συκοφάντησης και σπίλωσης των ενόπλων δυνάμεων και ειδικώς του σώματος των αξιωματικών. Μια προσπάθεια που κρατά χρόνια. Το σύστημα εκμεταλλεύεται κατάλληλα κάθε ευκαιρία.

Για τον Εύελπι δεν λέω τίποτε πριν διευκρινισθεί το θέμα. Διότι μένει να αποδειχθεί αν τα πράγματα είναι όπως τα παρουσίασαν οι «αξιόπιστοι» φωστήρες της δημοσιογραφίας που τα πρωτοδημοσίευσαν, ούτε εκείνοι που επιδιώκουν να συντηρήσουν ένα κλίμα… βομβαρδισμένου τοπίου. Αυτοί και όλοι οι… ομοειδείς των, που ποτέ δεν ενοχλήθηκαν από τις αντιδημοκρατικές  πρακτικές που παρακολουθούμε χρόνια τώρα από καθηγητές, φοιτητές, συνδικαλιστές και τόσους άλλους, μηδέ κάποιων πολιτικών εξαιρουμένων. Βεβαίως οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν ένα διαφορετικό χώρο, αλλά όλοι αυτοί που στο όνομα μιας φανταστικής «χούντας» επιδιώκουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να συντηρήσουν ένα κλίμα ανησυχίας στους Έλληνες πολίτες, σίγουρα προσφέρουν κακή υπηρεσία.

Θα πω κάτι για τον ταξίαρχο, πατέρα του Ευέλπιδος. Γίνεται προσπάθεια να τον παρουσιάσουν με αρνητικά χαρακτηριστικά, για να φορτισθεί περισσότερο το κλίμα. Σε κάποιες ιστοσελίδες η κατάσταση ξεπέρασε την απρέπεια και έφθασε στα όρια της αθλιότητας και της φασίζουσας συμπεριφοράς. Είναι δε προφανές ότι ούτε καν τον γνωρίζουν. Ο στόχος είναι προφανής: βρήκαμε αξιωματικό – να τον λυντσάρουμε! Μάλιστα, αφού λόγω της ιδιότητάς του δεν μπορεί να αμυνθεί, τόσο το καλύτερο. Είναι εύκολος στόχος!

Και όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Ο εν λόγω ταξίαρχος είναι ένας εκ καλυτέρων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού. Αξιωματικός υψηλής ποιότητας, εξαίρετος σε κάθε τομέα που χαρακτηρίζει έναν αξιωματικό: επαγγελματική κατάρτιση, ευρύτητα μόρφωσης, ήθος, διοικητική ικανότητα, πειθαρχικότητα και κυρίως εξαίρετου χαρακτήρα.

Καλώ λοιπόν όλους τους… ευαίσθητους «δημοκράτες» να χαμηλώσουν τις κραυγές, και, επιτέλους, να σεβαστούν κάποιες στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές που έχουν να κάνουν με τα προσωπικά δεδομένα και τον σεβασμό της προσωπικότητας του κάθε ατόμου. Ακόμη και αν είναι… στρατιωτικός!

This entry was posted in Ένοπλες Δυνάμεις and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Αξιωματικοί: ο εύκολος στόχος!

 1. Ο/Η Savvas Lazopoulos λέει:

  Δυστυχώς Στρατηγέ,
  τα νέα περι-διατρέχουν τα δελτία ειδήσεων και τον έντυπο Τύπο, και οι «κατήγορούμενοι» είναι ελεύθερη βορά στους αδηφάγους κατήγορους της βερυκοκιάδας σχολής δημοσιογραφίας.
  Κανείς δεν ενδιαφέρεται…
  Ποιός εκατηγόρησε τον ΑΑΕIV. Άγνωστον.
  Ποιός εμήνυσε και ποιόν? :
  Οι Ενώσεις αποστράτων… δημόσιες και μή? Όχι…
  Το ΓΕΣ? Όχι…
  Το πόρισμa της ΕΔΕ, ποιός το μελέτησε?…
  Άπαντες σιωπούν. ΟΥΔΕΙΣ κατά ΟΥΔΕΝΑ…και εκείνοι, οι άλλοι, ελεύθεροι περιδιαβαίνουν περηφανοι γα το έργο τους
  Με Σεβασμό Σάββας Λαζόπουλος

 2. Ο/Η Βασίλειος Μωραΐτης λέει:

  Συμφωνώ απόλυτα με τις επισημάνσεις .
  Το περιστατικό αυτό καθ’ εαυτό είναι ένα περιστατικό που αφορά τις γενεσιουργές αιτίες που το δημιούργησαν και η αντιμετώπιση του είναι θέμα του Διοικητού της ΣΣΕ ο οποίος καλείται μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να το αντιμετωπίσει και η όποια αντιμετώπιση του πρέπει να αποτελέσει θέμα εσωτερικά και μόνον στο Υ ΕΘ Α .
  Ασφαλώς έχουν δημιουργήσει θέμα οι κάποιοι που θέλουν να δημιουργούν θέματα ….εις βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων .
  Κατακριτέα η όποια έκφραση υπέρ ολοκληρωτικών καθεστώτων .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s