Το φυσικό αέριο και η δικαίωση του ΟΧΙ

Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων
Η Κύπρος πανηγυρίζει για την ανεύρεση σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου, κάτι που, σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα κοιτάσματα του Ισραήλ, αναμένεται να μεταβάλει τα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Παράλληλα θα συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη της Μεγαλονήσου. Λαμβανομένης μάλιστα υπόψη της ιδιαίτερα σημαντικής από στρατηγικής πλευράς θέσης της, μέσω της οποίας ελέγχονται εμπορικοί οδοί και άξονες γεωστρατηγικής επιρροής, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την αύξηση της στρατηγικής της σημασίας και της σχετικής ισχύος της.  
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ανακοινώνοντας το ευχάριστο γεγονός, έδωσε στη δημοσιότητα πολλά στοιχεία για τα αποτελέσματα των ερευνών καθώς και για τις θετικές επιπτώσεις στην οικονομία και τις εν γένει δυνατότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παρέλειψε ωστόσο ο Κύπριος Πρόεδρος να αποδώσει τα εύσημα στον άνθρωπο χάρη στον οποίο συνεχίζει να υφίσταται η Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να μπορεί αυτός σήμερα να πανηγυρίζει. Παρέλειψε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τάσσο Παπαδόπουλο, τον ηγέτη που είπε το νεώτερο ΟΧΙ του Ελληνισμού.
Ο ενεργειακός πλούτος της Κύπρου αποτελεί άλλη μια δικαίωση της απόρριψης του Σχεδίου Ανάν, μέσω του οποίου επιδιώχθηκε η αντικατάσταση του κυπριακού Κράτους με την «ανανική» σύμπραξη, στο πλαίσιο της οποίας Τουρκία και Βρετανία θα μπορούσαν πλέον να ελέγχουν το παιγνίδι. Αποκαλύπτεται σήμερα ότι, πέραν των άλλων αρνητικών στοιχείων, μέσω του Σχεδίου Ανάν επιδιώχθηκε ο έλεγχος του υποθαλάσσιου πλούτου της Κύπρου. Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι, πλάι στην πλατφόρμα άντλησης του φυσικού αερίου πανηγυρίζει η… «πλατφόρμα» του ΝΑΙ (είτε ανήκει στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση). Επιδιώκει να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο την επιτυχία. Ωστόσο, εκείνοι που σήμερα πανηγυρίζουν για την επιτυχία και δρέπουν τις δάφνες, ας θυμηθούν ότι το οφείλουν στο ΟΧΙ του Τάσσου και του 76% του Κυπριακού Ελληνισμού.
Όσοι, σε Ελλάδα και Κύπρο, σε συνεργασία με ξένους, χλεύαζαν τον Τάσσο και απειλούσαν τους Κυπρίους για τις συνέπειες του ΟΧΙ και τα δεινά που τους περίμεναν διαψεύδονται συνεχώς. Η Κύπρος προοδεύει, έγινε μέλος της ΕΕ – μέσα στο 2012 θα ασκήσει και την Προεδρία της Ένωσης, με όλα τα θετικά επακόλουθα. Σήμερα αποκτά ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα: εισέρχεται στον ενεργειακό χάρτη. Όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερο δικαιώνεται εκείνο το ΟΧΙ. Και όσο ο Τάσσος δικαιώνεται τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται η προδοτική στάση των «ανανιστών». 
This entry was posted in Γεωπολιτική, Εθνικά θέματα and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Το φυσικό αέριο και η δικαίωση του ΟΧΙ

  1. Ο/Η Νικόλαος λέει:

    «Η … ‘πλατφόρμα’ των ‘ανανιστών’ του ΝΑΙ πανηγυρίζει» είναι η ευγενική διατύπωση της διαπίστωσης του Στρατηγού.

    Η δική μου όμως διαπίστωση είναι ότι «Η … πλατφόρμα των ‘αυνανιστών’ του ΝΑΙ», σε καθημερινή βάση, διέρχεται από το Check Point Μουράτ Μεμετζίκ στα κατεχόμενα, σωστά «παχύδερμα», μέσα στις χλιδάτες κατάμαυρες (όπως η πουλημένη τους ψυχή!) JEEPπούρες με τα φιμέ τζάμια, επιδεικνύοντες στους καρακώληδες του ψευδο-«Τουρκικού Κράτους της Κύπρου» (όπως λέγεται ότι θα το μετονομάσουν, καθότι το ΤΔΒΚ δεν ήταν … πιασάρικο στη διεθνή πιάτσα) τα πλαστικοποιημένα πάσα τους «for multiple and unlimited trips», προκειμένου να επισκέπτονται απρόσκοπτα τα καζίνα, τα ξενυχτάδικα, τα sex tourist attractions (με τα 14χρονα αγοράκια) κλπ κλπ.

    Αχ βρε Τάσσο και Κρανιδιώτη … εσάς σας «φάγανε» νωρίς!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s