Η δημοκρατία θα… επιζήσει και χωρίς την ΕΡΤ!!!

Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης

Μου έστειλαν μήνυμα για να υπογράψω αίτημα (petition) ως αντίδραση στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Ποιο ακριβώς είναι το αίτημα;

 • Να συνεχίσει να υφίσταται το ελεεινό καθεστώς που είχε αλώσει εδώ και δεκαετίες την ΕΡΤ;
 • Να συνεχίσουν να «σιτίζονται» υπεράριθμοι υπάλληλοι, αργόσχολοι συνδικαλιστάδες και λοιποί παρατρεχάμενοι;
 • Να συνεχίσουν να δοκιμάζουν την ανοχή μας και να προσβάλουν τη νοημοσύνη μας δημοσιογράφοι και δημοσιογραφίσκοι με υπέρογκες αμοιβές;
 • Μήπως ότι θα χάσουμε την ενημέρωση; Τι στερηθήκαμε όταν το προσωπικό της ΕΡΤ είχε απεργίες; Νοιώσαμε κάποια έλλειψη; Ή μήπως το γεγονός ότι «καταλάμβαναν» αυθαιρέτως την οθόνη της ΕΡΤ-1, της ΝΕΤ και της ΕΡΤ-3 με τις απεργιακές ανακοινώσεις τους σαν να ήταν κτήμα τους, ενώ τα άλλα κανάλια όταν είχαν απεργία πρόβαλλαν άλλες, μη ενημερωτικές, εκπομπές ή ντοκιμαντέρ. Εκτός από το παράνομο του πράγματος, στερούσαν από την ΕΡΤ πόρους.
 • Μήπως το ότι μονίμως πρόβαλαν την «ορθή» άποψη για την ιστορία, τον πολιτισμό, τις τέχνες, τα γράμματα, προσκαλώντας πάντοτε πρόσωπα που ανήκαν στη «ορθή» κατεύθυνση σκέψης, ανεξαρτήτως της ποιότητάς τους και των (συχνά ανθελληνικών) ιδεών που εξέφραζαν, απoκλείοντας συνήθως αντίθετες απόψεις;.
 • Μήπως το ότι θα στερηθούμε το μαρξιστικό (ή φασιστικό – διαλέξτε) κατεστημένο που εδώ και δεκαετίες είχε χωθεί βαθιά στην ΕΡΤ, και το οποίο αγνοούσε – όταν δεν πρόσβαλε- τις εθνικές μας εορτές και την ιστορία μας;

Ίσως προβάλλουν κάποιοι το επιχείρημα – που ήδη χρησιμοποιούν οι «θιγόμενοι» – ότι… κτυπιέται η ελεύθερη ενημέρωση και η δημοκρατία!!! Με περισσή υποκρισία δημοσιογράφοι, πολιτικοί και πολλοί άλλοι… λάτρεις της δημοκρατίας, μιλούν για «βαρύτατο πλήγμα στη δημοκρατία μας». Σοβαρά;… μην τρελαθούμε!!! Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Τι να πει κανείς για δημοσιογράφους σαν τον Παντελή Σαββίδη της ΕΡΤ-3 και κάποιους ακόμα, που πρόσφεραν σημαντικό έργο, με ευπρέπεια και αποτελεσματικότητα; Θα ήταν ευτύχημα να τους δούμε και στη νέα ΕΡΤ.

Φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ! Μα είναι φυσικό. Στο χώρο του ανήκουν οι χρυσοκάνθαροι… όχι μόνο της ΕΡΤ. Στον χώρο του κατέφυγαν και τα μέχρι χθες κρατικοδίαιτα «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ. Φωνάζουν και οι βολεμένοι κάθε χρώματος και παρατάξεως. Όλοι οι… «θιγόμενοι» δημοκράτες! Γνωρίζουμε όμως, δεκαετίες τώρα, τι σημαίνει ΕΡΤ… Θυμηθήκαμε τον Μάνο Χατζηδάκη που ως Διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ συνάντησε την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών στο έργο του, και έλεγε το 1984 στη Μαρία Ρεζάν: «Θα εισηγούμην και το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει πια, χωρίς την ΕΡΤ. Η ΕΡΤ είναι πολύτιμη, διότι δίδει στον Ελληνικό λαό, την ευκαιρία να διαμαρτύρεται και να λέει “τι αίσχος που είναι η ΕΡΤ”.»

Η άποψη ότι η δημοκρατία απειλείται στην Ελλάδα εξαιτίας της κατάργησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι μάλλον φαιδρή. Από την αρχή της χρονιάς, η ΕΡΤ βρισκόταν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, τμηματικά για διάρκεια 11 εβδομάδων. Και… δεν πάθαμε τίποτε! Το δείχνουν και οι αριθμοί: κατά μέσο όρο, η ΕΡΤ, είχε το 4% της τηλεθέασης ανά σταθμό, δηλ. το 12% συνολικά για τους τρεις σταθμούς. Αυτή είναι η ΕΡΤ, την οποία η σοσιαλιστική Liberation χαρακτηρίζει ως τον «πιο  διεφθαρμένο και πιο δυσλειτουργικό οργανισμό στην Ελλάδα».

Βεβαίως η Κυβέρνηση έκανε κάποια λάθη τακτικής στο χειρισμό του θέματος. Άλλωστε η Δεξιά ποτέ δεν «έμαθε» τα… κόλπα. Ούτε διδάχτηκε «χειρισμό κρίσεων» τόσα χρόνια από το ΠΑΣΟΚ  και τις… άλλες δημοκρατικές δυνάμεις! Αλλά έστω και έτσι, ας καθαρίσουν επιτέλους ένα-ένα τα «οχυρά» της διαπλοκής, της δικτατορίας της σκέψης και της προσβολής της νοημοσύνης μας.

 

Advertisements
This entry was posted in Γεγονότα and tagged , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Η δημοκρατία θα… επιζήσει και χωρίς την ΕΡΤ!!!

 1. Ο/Η Γιώργος Τ λέει:

  Μπράβο Γιάννη. Δυστυχώς το τυφλό πολιτικό μίσος στερεί από πολλούς την εντιμότητα να ομολογήσουν έστω καί μια φορά, ότι η κίνηση αυτή ήταν η μοναδική
  αν πράγματι θέλουν την αναβάθμιση της ΕΡΤ. Με ανοικτή ΕΡΤ, οι διαβουλεύσεις δεν θα καταλήξουν πουθενά, όπως δεν κατέληγαν επί δεκαετίες στην Ολυμπιακή, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καί βάλε. Δεν ξέρω που θα καταλήξει η υπόθεση γιατί φοβάμαι ή πισωγύρισμα του Σαμαρά ή εκλογές. Καί τα δύο δυστυχώς είναι καταστροφικά

 2. Ο/Η Γιώργος Ξυλάκης λέει:

  Διόρθωση, «ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ » ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ…… (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΜΙΤΟ ΕΙΝΑΙ…)

 3. Ο/Η Γιώργος Ξυλάκης λέει:

  Αγαπητέ Γιάννη,
  Αντί να συμπεραίνεις, έτσι απλά, ποιο ακριβώς είναι το αίτημα του petition, θα ήταν καλύτερα να παρατηρήσεις που ζει αυτή που το δημιούργησε – Καναδάς (πάνω δεξιά) και που ζει η πλειονότητα των υπογραφόντων – σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης (κάτω δεξιά). Έτσι επιβεβαιώνονται και τα γραφόμενά μου στο κατ΄ιδίαν μέιλ, που σου έστειλα.
  Δεν μνημονεύω το link του petition, γιατί αρκετά παρεξηγήθηκα που το προώθησα, μέχρι και που τα πήρα από την ΕΡΤ.
  Ντροπή…

  • Ο/Η Ιωάν. Παρίσης λέει:

   Αγαπητέ Γιώργο, ελπίζω το «Ντροπή» να απευθύνεται προς την αλητεία της ΕΡΤ και όχι προς εκείνους που υποστηρίζουν το κτύπημα της διαφθοράς.
   Ποιος θα μπορούσε να πει ότι δεν υπάρχουν και προβλήματα («παράπλευρες απώλειες») από το κλείσιμο της ΕΡΤ. Όπως όμως όλοι γνωρίζουμε «…αν δεν σπάσεις αυγά…» Οι Ομογενείς μας ίσως έχουν δίκαιο αλλά, αλήθεια, τι θα στερηθούν; Την διαστρεβλωμένη ιστορία μας, ή την ιδεολογική και πνευματική προπαγάνδα κάθε τυχάρπαστου μαρξιστή; Πρώτον, υπάρχουν πολλά άλλα ελληνικά μέσα (τηλεοράσεις και ραδιόφωνα) που εκπέμπουν δορυφορικά σε Αμερική και Αυστραλία. Δεύτερον, όπου νάναι θα επανέλθει η νέα ΕΡΤ. Δεν θα χάσουν και πολλά…
   Δεν θα προχωρήσω σε λεπτομέρειες. Παραπέμπω στα άρθρα τρίτων που ήδη έχω δημοσιεύσει εδώ. Όποιος δεν θέλει να διαβάσει το άρθρο του πρωθυπουργού ας διαβάσει των άλλων, κάθε άλλο παρά φίλων της Κυβέρνησης.

   • Ο/Η Γεώργιος Ξυλάκης λέει:

    Το «ντροπή» αναφέρεται στην τελευταία μου παράγραφο και είναι σαφές.
    Δυστυχώς εκπέμπουμε σε διαφορετική συχνότητα, λυπάμαι.
    Εγώ υποστηρίζω την ύπαρξη της ΕΡΤ σαν «θεσμό» στα πλαίσια της ύπαρξης του Ελληνισμού, όπως πιστεύω και ΟΛΟΙ που υπογράφουν γιαυτό και ΟΧΙ για τη διαιώνιση αυτής της αλητείας, απόρροια του διεφθαρμένου συνδικαλιστικού και πολιτικού σκηνικού.

 4. Ο/Η baron λέει:

  Μιά σωστή και συγκροτημένη άποψη – απάντηση!

 5. Συμφωνώ με την τοποθέτησή σας, είναι η πλέον ολοκληρωμένη απάντηση από τον βομβαρδισμό των διαφόρων μικρού βεληνεκούς τοποθετήσεων και την προσυπογράφω ! Όμως εγώ όταν παρακολουθούσα τηλεόραση, παρακολουθούσα τα προγράμματα της ΕΡΤ εκτός από τις ειδήσεις της, για τα οποία οφείλω να ομολογήσω ότι είχαν ποιότητα και καμία σχέση με αυτά των ιδιωτικών καναλιών, εκτός από σπανιες περιπτώσεις.

 6. Ο/Η Πάρις λέει:

  Δε θα μπω στην διαδικασία να διαφώνισω ή να συμφωνήσω με το άρθρο. Το αποτέλεσμα όλων αυτών ειναι τα συνθήματα των αυτό αποκαλούμενων αριστερών για τον Άρη, το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, την συμπαράσταση στους κρατουμένους παράνομους μετανάστες στην Αμυγδαλεζα και δεν ξέρω τι άλλο θα ακολουθήσει. Δυστυχώς ο κόσμος εχει παρασυρθεί απο περίεργους τύπους οι οποίοι αν καταλαβαίνω σωστά σε λίγο θα μας απειλούν με αντάρτικο επειδή έκλεισε η ΕΡΤ; Αυτή ειναι λοιπόν η εναλλακτική «δημοκρατική» πρόταση; Μήπως τελικά το κλείσιμο της ΕΡΤ αποκαλύπτει τον φασισμό των παραπάνω αυτό αποκαλούμενων αριστερών. Που είσαι Άρη να δεις τους διαδόχου σου!

 7. Ο/Η andreas λέει:

  Συγχαρτήρια Στρατηγέ! κανείς δεν ασχολείται με το γεγονός ότι εναλλακτικά θα έκλειναν εργοστάσια της πολεμικής βιομηχανίας. Όποια και να είναι τα προβλήματά τους είναι απέιρως πολυτιμότερα από κάθε ΕΡΤ αλλά και από άλλα ιδρύματα. και σε μια τελική η ΕΡΤ έκλεισε για να ξανανοίξει και ζουμε σε μία χώρα με 30 κανάλια ψηφιακά. ουτε χωρίς τηλεόραση μείναμε ούτε και θα στερηθούμε την ΕΡΤ δια παντός.
  Όμως είναι μια ενδιαφέρουσα κατάσταση καθ’ όσον την ΕΡΤ την υπερασπίζουν μαρξιστικά κόμματα, λες και στόχος του μαρξισμού δεν ήταν ο μαρασμός του κράτους, δεξιά κόμματα που θα έπρεπε να επιδιώκουν μια ΕΡΤ νοικοκυρεμένη και ανταγωνιστική στην «αγορά» πράγμα που δείχνει τον θάνατο των παλαιών εννοιών όπως είχε περιγράψει και ο αείμνηστος Κονδύλης ( αν και όταν πέθανε τα κανάλια μας πήγαν στην κηδεία του φιλάθλου Αττίλιο).
  πολύ ενδιαφέρον είναι και το επιχείρημα ότι αυτοί που κατέστρεψαν την ΕΡΤ δεν δικαιούνται να την διορθώσουν. Δηλαδή αν κάποιος κάνει κάτι κακό πρέπει να αναμείνει έναν άγιο να το διορθώσει και ο ίδιος «απαγορεύεται» να διορθώσει τις αρνητικές πράξεις του.
  σε κανέναν δεν αρέσει η σημερινή κατάσταση, αλλά ζούμε σε αυτόν τον κόσμο και στις προκλήσεις του απαντάμε! όχι σε παράλληλα σύμπαντα.

 8. Ο/Η Vaso λέει:

  πολύ απογοητευτικό να βλέπεις ένα τέτοιο άρθρο από τον κ. Παρίση

 9. Ο/Η Δημήτριος Σταματόπουλος λέει:

  Κύριε Παρίση, πιστεύω πως το να διαμαρτυρόμαστε για τον «πραξικοπιματικό» τρόπο με τον οποίο μειώνει η Κυβέρνηση τους μισθούς και τις συντάξεις των στρατιωτικών και να «σφυρίζουμε κλέφτικα» για τον «πραξικοπιματικό» με τον οποίο η ίδια Κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ, απλώς αποδεικνύει, στους λαμβάνοντας τις αποφάσεις, ότι το «διαίρει και βασίλευε» έχει εφαρμοσθεί με επιτυχία και μπορούν να συνεχίσουν το … έργο τους. Θα έχουν εμάς για βοηθούς! (βοήθειά μας!!!)

 10. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ λέει:

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ κ. ΠΑΡΙΣΗ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΟΡΘΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s