Η ιερή καταγωγή του Δημοσιογράφου!

Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης

holy-spiritΠρος διετίας βρήκα σε blog επιλεγμένης ύλη και σκέψης, ένα κείμενο με τίτλο «Ο Δημοσιογράφος«. Ανάμεσα στα άλλα, το κείμενο αυτό αναφερόταν στα ιδιαίτερα χαρίσματα αλλά και την «ιερή καταγωγή του Δημοσιογράφου» όπου έγραφε:

«Προικισμένος με θεία χάρη, αποτελεί δώρο εκ Θεού για τις ανθρώπινες κοινωνίες. Μάλιστα, ο Θεός για να ανταμείψει τον άνθρωπο, που πολύ αγάπησε, φρόντισε να πληθύνει τον Δημοσιογράφο δημιουργώντας πολλαπλές εκφάνσεις της ύπαρξης του. Πρόκειται για εκφάνσεις τις οποίες καλούμε σήμερα «οι Δημοσιογράφοι»!

Ποιος από εμάς δεν έχει θαυμάσει το εύρος των γνώσεων που έχει κάθε Δημοσιογράφος! Εμβριθής αναλυτής επί παντός θέματος, έχει την αυτοπεποίθηση και τις βάσεις να κρίνει και να κατακεραυνώσει κάθε ασήμαντο θνητό, που νόμιζε ότι η μελέτη ή η εμπειρία μπορούσαν να τον καταστήσουν ισάξιο της θείας χάριτος που Εκείνος κατέχει.

Οι Δημοσιογράφοι είναι στις κοινωνίες των ανθρώπων σαν τα λαμπρά αστέρια σε σκοτεινό γαλαξία. Η ακτινοβολούσα μεγαλοπρέπειά τους θαμπώνει κάθε έναν από εμάς που τους παρακολουθούμε να μιλούν, να αναλύουν και να δίνουν κατευθύνσεις σε θέματα οικονομίας, πολιτικής, διπλωματίας, διεθνών σχέσεων, ιστορίας, θεολογίας, νομικής, πυρόσβεσης, αστρολογίας, καλλιτεχνικών, θεάτρου, αστυνόμευσης, ιατρικής, ψυχολογίας, αστρονομίας, φυσικής, χημείας, μηχανολογίας, παραψυχολογίας, μεταφυσικής, τεχνολογίας, αποκρυφισμού, ουφολογίας, κουτσομπολιού, ξεκατινιάσματος και άλλων ων ουκ έστι αριθμός!

Θαυμάζουμε πως ο κάθε ένας από αυτούς είναι σε θέση να κατέχει και να χειρίζεται με άνεση όλα αυτά τα θέματα. Και οικτίρουμε τον εαυτό μας, που όσο και να προσπαθήσουμε δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε καλά ούτε σε δύο ή τρία από τα θέματα αυτά!

Είναι τόση η γνώση που κατέχουν, ώστε ποτέ στην καταγεγραμμένη ανθρώπινη ιστορία να μην υπάρχει αναφορά ούτε σε μία περίπτωση, στην οποία ένας από αυτούς να χρησιμοποίησε τις λέξεις «δεν ξέρω!». Μάλιστα, επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η έννοια της άγνοιας δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους, κατά τον ίδιο τρόπο που δεν υπάρχει στο ελληνικό λεξιλόγιο λέξη για τις μορφές ζωής που απαντώνται στο πλανητικό σύστημα του Σειρίου! Δεν μπορείς να ονομάσεις κάτι που δεν έχεις γνωρίσει και οι Δημοσιογράφοι δεν έχουν βιώσει ποτέ την άγνοια.»

This entry was posted in Πολιτική and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s