Ειδικές επιχειρήσεις κατά… της μιζέριας! Εντυπώσεις από τη σημερινή ημερίδα του ΓΕΕΘΑ

DEE-GEETHAΕίχα σήμερα τη εξαιρετική χαρά να συμμετάσχω και να μιλήσω στην ημερίδα που οργάνωσε  η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας. Το θέμα της ημερίδας «Οι Ειδικές Επιχειρήσεις στο Σύγχρονο Στρατηγικό Περιβάλλον«.

Όσοι βρεθήκαμε σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο παρακολουθήσαμε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ενημερώσεις κυρίως από αξιωματικούς των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Υψηλός βαθμός γνώσεων και επαγγελματικής κατάρτισης ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των εισηγήσεων αυτών.

Πέρα από την ενημέρωση που λάβαμε, αισθανθήκαμε ικανοποίηση από την διαπίστωση της επαγγελματικότητας των επιτελών των Γενικών Επιτελείων και των διοικητών μονάδων ειδικών επιχειρήσεων που, με επιστημονική πληρότητα, διατύπωσαν θέσεις και απόψεις  σε αντικείμενα άγνωστα σε πολλούς.

DEE-GEETHA-2

Όλοι αυτοί οι αξιωματικοί είναι εκπρόσωποι ενός χώρου που εργάζεται νυχθημερόν με αποτελεσματικότητα και παράγει σημαντικό έργο. Μακρυά από τη μίζερη κριτική κάποιων που, ηθελημένα ή άθελα, προσβάλλει τις Ένοπλες Δυνάμεις, διογκώνει καταστάσεις και δημιουργεί ψεύτικες δυσμενείς εντυπώσεις για τις ικανότητές τους και το αξιόμαχό τους.

Ανάμεσα στο ακροατήριο πολλοί μη στρατιωτικοί, κυρίως νέοι – φοιτητές, δημοσιογράφοι κ.ά. – οι οποίοι με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν, έθεσαν ερωτήσεις και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από αυτά που είδαν και άκουσαν.

Η σημερινή ημερίδα της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων αποτέλεσε μία ακόμα απάντηση στους εκφραστές της…. μιζέριας και της μικρόψυχης κριτικής που συχνά φθάνει στο επίπεδο του κοτσομπολιού. Θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να τους πως ότι το διαδίκτυο (ειδικά το facebook) είναι ένα καλό εργαλείο ενημέρωσης αλλά όταν χρησιμοποιείται καταχρηστικά καταλήγει σε όργανο αρνητικής έκφρασης.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της σημερινής ημερίδας

This entry was posted in Ένοπλες Δυνάμεις and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ειδικές επιχειρήσεις κατά… της μιζέριας! Εντυπώσεις από τη σημερινή ημερίδα του ΓΕΕΘΑ

  1. Ο/Η ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΙΩΛΟΣ λέει:

    Επιτέλους ακούσαμε κάτι ελπιδοφόρο και υπερήφανο. Λυπάμαι που είμαι μακριά για να παρευρίσκομαι σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s