Η λάμπουσα εξαίρεση!

Γράφει ο Δρ Ιωάννης Παρίσης

Είχα σήμερα την εξαιρετική χαρά να παρευρεθώ στην τελετή αλλαγής διοικήσεως της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων. Μέσα σε ένα συγκινησιακό περιβάλλον, όπου ήταν φανερό το υψηλό ηθικό και φρόνημα, ενώπιον της ιστορικής σημαίας του Ιερού Λόχου του Β’ΠΠ που φυλάσσεται στο Στρατηγείο της 13ης ΔΕΕ και με την παρουσία επιζώντων ιερολοχιτών, ο απερχόμενος διοικητής ταξίαρχος Κ. Φλώρος ανέγνωσε την ημερησία του διαταγή. Ένα εξαιρετικό κείμενο, με πατριωτικό παλμό αλλά και μηνύματα-απαντήσεις σε όσους απαξιώνουν ή λοιδορούν τις ΕΔ.

ED

Αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω αυτό το μικρό σημείωμα, και παίρνοντας αφορμή από την σημερινή τελετή,  να δώσω μια «απάντηση» στα όσα θλιβερά δημοσιεύματα παρελαύνουν καθημερινά σχεδόν, στο διαδίκτυο. Αυτά που «βγάζουν» γκρίνια, κουτσομπολιό, συχνά συκοφαντίες και «χολή», για ότι στραβό συμβαίνει ή νομίζουν οι «φωστήρες» του διαδικτύου ότι συμβαίνει στις ΕΔ, υπό την «κάλυψη»-«δικαιολογία» της… ενημέρωσης.

Διαπιστώνω ότι εδώ και χρόνια υπάρχει μια τάση προσβολής, γελοιοποίησης, απαξίωσης, ακόμα και συκοφάντησης των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που τελευταία – βοηθούντος και του διαδικτύου – παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Κάποτε η τάση αυτή ήταν το «χόμπι» κάποιων δημοσιογραφίσκων που προσπαθούσαν με τον τρόπο αυτό να προβληθούν. Τελευταία παρατηρώ ότι όλο και περισσότεροι συνάδελφοι πέφτουν στο, κατ’ εμέ, ολίσθημα, να συμπράττουν σ’ αυτό, είτε με υπερβολές, είτε προσβάλλοντας, με περίσσια μικροψυχία και εμπάθεια μερικές φορές, την ηγεσία, είτε μεγαλοποιώντας πραγματικές καταστάσεις, είτε ακόμη δείχνοντας ικανοποίηση όταν σχολιάζουν ατυχή περιστατικά, αποφάσεις, ενέργειες…

Προφανώς υπάρχουν πραγματικά προβλήματα που κανείς δεν τα αρνείται. Προφανώς υπάρχουν και εσφαλμένες ενέργειες ή ατυχή περιστατικά. Κάθε χώρος έχει και ατυχείς στιγμές ή εσφαλμένες ενέργειες. Δεν λύνουμε όμως τα προβλήματα ούτε κερδίζουμε κάτι με επιθέσεις κατά των ΕΔ ή της ηγεσίας τους. Αντίθετα οφείλουμε να τους κρατήσουμε ψηλά.Όσοι υπηρετήσαμε στις ΕΔ και συνεχίζουμε να τις «υπηρετούμε» με την σκέψη και την ψυχή μας, τις αγαπούμε, και όταν βρίσκονται σε δύσκολες ή ατυχείς καταστάσεις συμπαραστεκόμαστε ηθικά, και μόνο πικρία και θλίψη αισθανόμαστε.

Προπαντός δεν επιχαίρουμε και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να τις εκθέτουμε, ικανοποιώντας ίσως εκείνους που τις αντιμετωπίζουν με κόμπλεξ και εχθρότητα και που θα χαίρονταν ενδεχομένως αν τις έβλεπαν ακόμα και διαλυμένες. Ικανοποιώντας επιπλέον και τους εχθρούς, οι οποίοι φυσικά χαίρονται κάθε φορά που μας βλέπουν να βάζουμε… «αυτογκόλ».

Ας πάψουν λοιπόν κάποιοι να «πετροβολούν» τις Ένοπλες Δυνάμεις και ας τις προσφέρουν αυτό που τουλάχιστον μπορούν: την ηρεμία και την αναγνώριση του δυσκολότατου έργου που επιτελούν. Στο κάτω-κάτω, σε μια χώρα στην οποία η διαφθορά και η δυσωδία ξεκινά από το Κοινοβούλιο και φθάνει μέχρι τον μικρότερο Δήμο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο λαός θεωρεί τις  Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας ως λάμπουσα εξαίρεση!

 

Advertisements
This entry was posted in Ένοπλες Δυνάμεις and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Η λάμπουσα εξαίρεση!

 1. Παράθεμα: Η ΛΑΜΠΟΥΣΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ! | Σύνδεσμος Αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Τάξεως 1976

 2. Ο/Η Στέλιος Στυλιανού λέει:

  Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένα κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας . Αν αναλογιστούμε μόνο ποιοι υπηρετούν, τότε χωρίς υπερβολή θα μπορούσε να λεχθεί ότι, είναι «σάρκα εκ της σαρκός μας» αφού πρόκειται για τα ίδια τα παιδιά μας. Αυτά είναι που υπηρετούν σε κάθε ακρη της χώρας και κάτω από πολυ δύσκολες συνθήκες τον υψηλό σκοπό, της άμυνας της χώρας.

  Η απειλή δεν είναι φανταστική είναι πραγματική και την αντιμετοπίζουμε καθημερινά .Η γείτονική μας χώρα κατέχει τη μιση Κύπρο , διεκδικεί το μισό Αιγαίο και τη Θράκη.

  Περνούμε δύσκολα πρωτίστως λόγω της κρίσης των θεσμών και αξιών και δευτερευόντως λόγω της οικονομικής κρίσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα οδοστρώνουμε όλα.

  Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι κανενός πολιτικού αρχηγού αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, οι δικές μας όλους εμάς με όλα τα καλά και όλα τα κακά τους. Εάν δεν τις στηρίξουμε εμείς ποιός θα τις στηρίξει ;

  Κανένα στέλεχος δεν επιλέγει το στράτευμα για να γίνει πλούσιος, ούτε και κανένα οικονομικό πρίμ θα λάβει αν δουλέψει ή οχι παραπάνω. Την αγάπη και την στήριξη μας θέλουν . ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ με πίστη και αφοσίωση ,θέτοντας υπεράνω όλων το καθήκουν τους πέρα από τις όποιες οικογενειακές , οικονομικές ή άλλες ανησυχίες έχουν .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s