Το Βουκουρέστι ενέκρινε την παρουσία μαχητικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία

Οι ρουμανικές αρχές άναψαν το «πράσινο φως» για την ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία, λόγω της επιδείνωσης της κρίσης στη γειτονική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Ρουμάνος πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου.

νατο-ρομ

«Τα αεροσκάφη θα είναι μέρος του ολοκληρωμένου αμυντικού συστήματος τουΝΑΤΟ και μαζί με την Πολεμική Αεροπορία της Ρουμανίας θα περιπολούν στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας» είπε ο κ. Μπασέσκου, μετά τη χθεσινή σύσκεψη του > Ανώτατου Συμβουλίου Άμυνας της χώρας, στο Βουκουρέστι.

Στην επικράτεια της Ρουμανίας θα εγκατασταθούν και περίπου 200 άτομα προσωπικό (πιλότοι, μηχανικοί και προσωπικό υποστήριξης). Ο πρόεδρος της Ρουμανίας κάλεσε την Ευρώπη να υιοθετήσει αυστηρότερη στάση έναντι της Ρωσίας στο ζήτημα της Ουκρανίας και το ΝΑΤΟ να ενισχύσει την ανατολική του πτέρυγα, σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

«Προκαλεί ανησυχία η παρουσία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα» ανέφερε ο κ. Μπασέσκου, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα κάλεσε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να χορηγήσουν οπλισμό στο Κίεβο για να βοηθήσουν την Ουκρανία στη μάχη κατά των  φιλορωσικών δυνάμεων στα ανατολικά.

Η απόφαση των ρουμανικών αρχών υιοθετήθηκε λίγο πριν από την έναρξη της ετήσιας Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, στις 4/9/14.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted in Ένοπλες Δυνάμεις, ΝΑΤΟ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s