Η Συνταγματική αναθεώρηση: συζήτηση από το «Ρεύμα Σκέψης»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ, επί της οδού Ακαδημίας, η πρώτη εκδήλωση του νεοσύστατου Κύκλου Προβληματισμού «Ρεύμα Σκέψης» με θέμα «Η Συνταγματική αναθεώρηση ως αναγκαιότητα για την ανασυγκρότηση της χώρας».

RevmaΤο «ΡΕΥΜΑ ΣΚΕΨΗΣ», του οποίου είμαι ιδρυτικό μέλος, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ΝΠΙΔ το οποίο συστάθηκε από ένα κύκλο ανθρώπων που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών αντικειμένων και επαγγελματικών ενασχολήσεων. Στη σύστασή του οδήγησε η κοινή διαπίστωση ότι υπάρχει έλλειμμα στην άρθρωση νέου ρεαλιστικού λόγου που θα λαμβάνει ταυτόχρονα υπόψη την εμπεριστατωμένη επιστημονική τεκμηρίωση, τις κοινωνικοπολιτικές απαιτήσεις των καιρών, την εμπειρία και τις ανάγκες του χώρου της αγοράς.

Στη σημερινή συζήτηση την ομάδα των ομιλητών αποτέλεσαν ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής της Νομικής, Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος βρίσκεται προσφάτως στο επίκεντρο της δημοσιότητας με αφορμή τη φύλαξη του Πανεπιστημίου.

Τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο πρόεδρος του Κύκλου Προβληματισμού «Ρεύμα Σκέψης», Κων/νος Μαγουλάς, Καθηγητής του ΕΜΠ. Πριν από την έναρξη της εισηγήσεων χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Στη συζήτηση παρενέβη με τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρης Ρίζος.

This entry was posted in Γεγονότα and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s