Εορτασμός τιμής προς τις Ένοπλες Δυνάμεις

Δρ Ιωάννης Παρίσης

Οι ένοπλες δυνάμεις της Πατρίδας, ήταν και παραμένει το πλέον υγιές τμήμα και οργανωμένο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και της κρατικής δομής. Η αγάπη του ελληνικού λαού σ’ αυτές είναι μεγάλη. Τις θαυμάζει, τις σέβεται και τις εμπιστεύεται.

ED
Σήμερα που το Έθνος τιμά τους αμέτρητους ήρωες και υπερασπιστές του και έχει αφιερώσει την ημέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις, τιμούμε επίσης όλα τα στελέχη που διασφαλίζουν τα σύνορα και τα συμφέροντα της χώρας – σε ξηρά, θάλασσα και αέρα – κάτω από συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοοες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν την εγγύηση της ασφάλειας της Χώρας αλλά, ταυτόχρονα, και το ουσιαστικό και ακαταμάχητο επιχείρημα της εθνικής πολιτικής. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αξιοποιούν τη θέληση του έθνους και για το λόγο αυτό είναι φορείς και συντελεστές των εθνικών ιδανικών και αξιών.

Προφανώς, πολλές από τις λειτουργίες του Κράτους υπηρετούν μείζονα ή στοιχειώδη συμφέροντα της χώρας τα οποία είναι, λίγο ή πολύ, σημαντικά για την λειτουργία των κρατικών δομών, όχι όμως κρίσιμα για την ύπαρξη της χώρας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιθέτως υπηρετούν ζωτικά συμφέροντα της χώρας, υπό την έννοια ότι αυτά είναι κρίσιμα γι’ αυτήν ταύτην την ύπαρξή της.

Αυτό το εσχατολογικό στοιχείο που χαρακτηρίζει την αποστολή τους προβάλλει το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συνιστούν την έσχατη «γραμμή άμυνας» του έθνους και της κοινωνίας. Τίποτε δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη, η οποία βεβαίως δεν εξασφαλίζεται με δηλώσεις, κραυγές, συνθήματα και πανό, αλλά με επιτυχημένη στρατηγική αποτροπής την οποία μόνο αποτελεσματικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να εγγυηθούν.

This entry was posted in Ένοπλες Δυνάμεις and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s