3η Συνάντηση Μαυροσκούφηδων της 23 ΕΜΑ (14 Ιουνίου 2015)

23ΕΜΑ_14-6-15αΤην Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, συναντηθήκαμε για 3η συνεχή χρονιά, στην έδρα της 23 ΕΜΑ στο Λιτόχωρο, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατιώτες που υπηρετήσαμε στην Επιλαρχία στα χρόνια που πέρασαν. Ακολούθησε συνεστίαση στη Λέσχη Αξιωματικών.

Η συνάντηση αυτή έδειξε ότι η πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2013 από κάποιους παλιούς στρατιώτες της Επιλαρχίας της περιόδου 1990-92, έχει πλέον καθιερωθεί και συνεχώς διευρύνεται. Διπλάσια η συμμετοχή από τις προηγούμενες χρονιές, με πολύ ενθουσιασμό, κέφι και κυρίως υψηλό ηθικό και μοναδικό πνεύμα μονάδας που πολλοί θα το ζήλευαν.

Αυτό που έγινε χθες στην 23 ΕΜΑ δεν έχει όμοιό του σε καμία μονάδα του Ελληνικού Στρατού. Μέσα σε μια θερμή ατμόσφαιρα, βρέθηκαν αξιωματικοί (απόστρατοι και εν ενεργεία διαφόρων βαθμών), υπαξιωματικοί και στρατιώτες, που υπηρέτησαν στην Επιλαρχία, από την δεκαετία του 1970 μέχρι τα τελευταία χρόνια. Αρκετοί συνοδευόμενοι από συζύγους και παιδιά, κάποιοι με τους μαύρους μπερέδες, έφτασαν από την Αθήνα, την Ήπειρο, φυσικά από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και από άλλες περιοχές. Πολλοί ήταν εκείνοι που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν την τελευταία στιγμή να ταξιδέψουν για το Λιτόχωρο και έστελναν τηλεφωνικά τους χαιρετισμούς στους συναδέλφους τους.

Στην επιτυχία της συνάντησης αυτής, όπως και στις δύο προηγούμενες, συνέβαλε η άριστη οργάνωση και ευγενική φιλοξενία εκ μέρους του Διοικητή της 23 ΕΜΑ Ανχη Νικ. Θεοδοσίου και του προσωπικού που φαίνεται ότι συνεχίζουν το πνεύμα μονάδας που διέκρινε πάντοτε αυτή την Επιλαρχία. Εκφράζουμε προς όλους τις θερμές μας ευχαριστίες. Ευχαριστίες επίσης οφείλουμε και στον διοικητή της ΧΧΙV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Ι. Τσώνο για την παρουσία του και την όλη μέριμνα.

Φέτος είχαμε και τον «άνθρωπό μας» στην Ταξιαρχία. Τον επιτελάρχη Ανχη Ηλ. Κωστάκη, ο οποίος πριν από 23 χρόνια τοποθετήθηκε στην 23 ΕΜΑ ως νεαρός ανθυπίλαρχος. Με πολύ ενδιαφέρον και ενθουσιασμό συνέβαλε στην προετοιμασία και την οργάνωση της χθεσινής συνάντησης.

Αξίζουν συγχαρητήρια ιδιαιτέρως σε τρεις παλιούς στρατιώτες της Επιλαρχίας που εδώ και μήνες οργάνωναν, προετοίμαζαν ενθύμια, ενημέρωναν μέσα από την σελίδα της Επιλαρχίας στο facebook και τελικά συνέβαλαν στην τόσο επιτυχημένη συνάντηση: τον Γιάννη Γαβριηλίδη, τον Ξενοφώντα Γιοβανέρη και τον Παντελή Κατεμλιάδη.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί πλέον θεσμό που φαίνεται ότι θα δυναμώνει κάθε χρόνο, αφού οι δεσμοί που αποκτήθηκαν δυναμώνουν συνεχώς.

Περισότερες φωτογραφίες στο facebook: https://www.facebook.com/groups/23ema/

2η Συνάντηση Μαυροσκούφηδων της 23 ΕΜΑ (1 Ιουνίου 2014)

1η Συνάντηση Μαυροσκούφηδων της 23 ΕΜΑ (2 Ιουνίου 2013)

This entry was posted in Ένοπλες Δυνάμεις and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s