Προσφορά επιχειρημάτων στους εχθρούς…

«Ένας Έλληνας γράφει μερικές αλήθειες για την Τσαμουριά» (!!!)

Με αυτό τον τίτλο η αλβανική εφημερίδα Μπαλκάν, με ιδιοκτήτη τον τσάμικης καταγωγής επιχειρηματία Φερντινάντ Ιμπραχίμι, δημοσιεύει στις 18 Φεβρουαρίου 2010 άρθρο του Ενβέρ Κούσι. Ο αρθρογράφος αναφέρεται στο βιβλίο του ιστορικού Γιώργου Μαργαρίτη «Ανεπιθύμητοι συμπατριώτες», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην αλβανική γλώσσα.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι καθηγητής Σύγχρονης Κοινωνικής και Πολιτικής Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Το εν λόγω βιβλίο του κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2005 από τις εκδόσεις Βιβλιόραμα (σελ. 220) με τίτλο «Ανεπιθύμητοι συμπατριώτες. Στοιχεία για την καταστροφή των μειονοτήτων της Ελλάδας: Εβραίοι, Τσάμηδες». Διαβάζουμε σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου σε ιστοσελίδα που το προβάλει προς πώληση: «Υπάρχουν μερικά σημεία στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας που γεννούν σκληρά ερωτήματα. Με το 70% του προπολεμικού εβραϊκού της πληθυσμού να έχει εξοντωθεί στα στρατόπεδα του ναζισμού, η χώρα βρίσκεται σε μια από τις πρώτες θέσεις στη θλιβερή σύγκριση, ξεπερνώντας ακόμα και το ίδιο το Ράιχ. Φταίνει μόνο οι ξένοι κατακτητές γι’ αυτή την επίδοση; Την ίδια εποχή, στη διάρκεια του τελευταίου Παγκοσμίου Πολέμου, μια ιστορική μειονότητα, οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες της Ηπείρου, «εκκαθαρίστηκαν» με τον πλέον απόλυτο τρόπο.»
Ο Κούσι στο άρθρο του αναφέρει ότι ο Μαργαρίτης έχει ασχοληθεί με την τύχη της εβραϊκής και της αλβανικής τσάμικης κοινότητας στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, ο Κούσι γράφει: «Η περίοδος στην οποία αναφέρεται ο συγγραφέας, 1912-1944, είναι γεμάτη με πιέσεις και μίσος. Όταν επέστρεψε ο πόλεμος στις αρχές του 1940 και μαζί με αυτόν άνοιξαν σε κάθε μέρος οι ασκοί του Αιόλου, τα σύννεφα των παθών και των απειλών κατέληξαν σε καταιγίδες. Σύμφωνα με τον έλληνα ιστορικό, η καταστροφή της μειονότητας των τσάμηδων αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός στην Ελλάδα στη δεκαετία του 1940».

Να λοιπόν που διαθέτουμε «πνευματική» ηγεσία (!!!) με δραστηριότητα που τυγχάνει της… εκτιμήσεως των ξένων.

This entry was posted in Εθνικά θέματα and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s