Κούνδουρος: «Με έκαναν να δω την πραγματικότητα»

Τελευταία οι αριστεροί έχουν βαλθεί να μας εκπλήσσουν. Προ έτους έγραψα ένα κείμενο με τίτλο Τί συμβαίνει σύντροφοι; Ομαδική παράκρουση ή ομαδική ανάνηψη; παίρνοντας αφορμή από άρθρο του Στάθη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και αναφερόμενος στην μεταστροφή επιφανών αριστερών, με πρώτο τον Μίκη Θεοδωράκη. Σημείωνα στο τέλος: «Το ερώτημα ωστόσο παραμένει: Τι συμβαίνει σύντροφοι; Επιδημία έπεσε ή πρόκειται για ομαδική παράκρουση; Μάλλον προς το… ομαδική ανάνηψη μου φαίνεται!!! Μάλλον θα πρέπει να αρχίσετε να αναρωτιέστε αν «στραβός ήταν ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζατε». Φυσικά το δεύτερο συνέβη, διότι, όπως όλοι διαπιστώσατε και κάποιοι το διαπιστώνουν με καθυστέρηση, ο γιαλός παραμένει πάντα ο ίδιος: ίσιος και… (εθνικώς) ορθός!!!»

Το θέμα σήμερα είναι οι θέσεις που εξέφρασε ο γνωστός σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος στο ΒΗΜΑ. Ο κ. Κούνδουρος δέχθηκε επίθεση τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι του, το οποίο λεηλατήθηκε από τέσσερις αλλοδαπούς οι οποίοι τον κακοποίησαν και παραλίγο να τον σκοτώσουν. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», στις 3/4/11 (Νίκος Κούνδουρος: «Σήμερα ο τρομοκράτης έχει όνομα και ΑΦΜ») περιέγραψε το συμβάν και τις (νέες) θέσεις του έναντι των μεταναστών. Μεταξύ των άλλων δήλωσε:

«Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα. Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Έλεγα ότι της ίδιας γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό. Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες. Τέσσερα κτήνη, τέσσερις βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα. 
Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της σαν την πουτάνα που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Έλληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως, έγινε. Αυτά είναι συνέπειες του κόμπλεξ κατωτερότητας που έχουν οι Έλληνες. Να ΄ναι καλά οι κυβερνήσεις. Οι Γερμανοί θα έπρεπε να έχουν το κόμπλεξ, όχι εμείς».

Φαίνεται ότι χρειάζεται να δεχθεί ένα ισχυρό σοκ κάποιος για να ανανήψει και να δει την πραγματικότητα. 

This entry was posted in Πρόσωπα and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε