THE SIGNIFICANCE AND INFLUENCE OF THE HELLENIC LANGUAGE ή «Η αγγλική είναι διάλεκτος της ελληνικής!»

Δρ Ιωάννης Παρίσης

Kalaras
Ένα κείμενο με τίτλο «THE SIGNIFICANCE AND INFLUENCE OF THE HELLENIC LANGUAGE» που συντάχθηκε το 1998 στο Σικάγο από τον Καθηγητή Γιάννη Καλαρά, είναι από εκείνα που δείχνουν τη σημαντικότητα και την επίδραση της ελληνικής γλώσσας. Αναφέρεται στις τέχνες και τις επιστήμες όπως το ΘΕΑΤΡΟ, τη ΜΟΥΣΙΚΗ τη ΘΕΟΛΟΓΙΑ, την ΙΑΤΡΙΚΗ, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ, κλπ.
Το χαρακτηριστικό του κειμένου αυτού είναι ότι χρησιμοποιούνται μόνο ελληνικές λέξεις, θυμίζοντας τα γνωστές δύο διαλέξεις του Καθηγητή και πρώην Πρωθυπουργού Ξενοφώντα Ζολώτα, το 1957.
Σε μία από τις επικοινωνίες μας, από τον Απρίλιο 2013, ο Καθηγητής Καλαράς μου έγραψε σχετικά με τα κείμενα αυτά:
«Σκοπός της εργασίας μου ήταν να αποδείξω  ότι η λεγόμενη Αγγλική γλώσσα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια διάλεκτος της Ελληνικής. Δεν είμαι γλωσσολόγος αλλά η Αγγλική καταρρέει εάν αφαιρεθούν οι Ελληνικοί όροι.»
 
O Καθηγητής Καλαράς απεφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Roosevelt University και είναι ιδρυτής και πρόεδρος του ARISTON UNIVERSITY στο Ιλινόις των ΗΠΑ.
 
Παραθέτω στη συνέχεια αυτό το κείμενο σε μορφή pdf. Στο τέλος υπάρχει ο πρόλογος από μια διάλεξή του τo 2000 στην Anapolis, με τα ίδια χαρακτηριστικά.
THE SIGNIFICANCE AND INFLUENCE OF THE HELLENIC LANGUAGE (pdf)

This entry was posted in Πρόσωπα and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε