Μεγάλη εκδήλωση για τον Νικόλαο Πλαστήρα

PlastirasΜε μεγάλη επιτυχία και σημαντική προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, η Ημερίδα που οργάνωσε ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του Νικολάου Πλαστήρα. Κατάμεστο το αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου μέχρι τις εισόδους, με πολλούς ορθίους.

Παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, πολλοί βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, εκπαιδευτικοί, ανώτατοι αξιωματικοί ως εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, πολλοί μαθητές στρατιωτικών σχολών όλων των Κλάδων, και πολλοί άλλοι.

Μετά τους χαιρετισμούς εκ μέρους των επισήμων, οι ομιλητές-εισηγητές της ημερίδας ανέπτυξαν ο καθένας πλευρές της προσωπικότητας και της ζωής του Νικολάου Πλαστήρα, του αποκληθέντος από τους στρατιώτες του, «Μαύρος Καβαλάρης». Σύμφωνα με το πρόγραμμα, εισηγήσεις, με συντονιστή τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, δικηγόρο κ. Κων/νο Κουσαή, παρουσίασαν οι κ.κ.:

  • Ιωάννης ΠΑΡΙΣΗΣ, Υποστράτηγος ε.α. – Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών: «Ο Στρατιωτικός Νικόλαος Πλαστήρας»
  • Σαράντος ΚΑΡΓΑΚΟΣ, Ιστορικός – Συγγραφέας: «Η στρατιωτική δράση του Νικολάου Πλαστήρα στη Μικρά Ασία»
  • Στυλιανός ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ, πρ. Υπουργός – Δικηγόρος: «Ο Πολιτικός Νικόλαος Πλαστήρας»

Πλαστηρας2Παρεμβάσεις έκαναν:

  • Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων (Ο.Π.Σ.Ε) «Ο Νικόλαος Πλαστήρας και οι Μικρασιάτες»
  • Δημήτριος ΠΑΠΑΜΑΝΤΕΛΛΟΣ – Καθηγητής Πανεπιστημίου: «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ, Ο ΑΡΧΗΓΟΣ – Βιώματα του πατέρα μου Κώστα Παπαμαντέλλου και Υπασπιστών του Αρχηγού στην επανάσταση του 1922»

Προβλήθηκε επίσης ένα εξαιρετικό βίντεο το οποίο επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και το πρόγραμμα έκλεισε με παρουσίαση χορών από την Καρδίτσα από τον χορευτικό όμιλο Καρδίτσας «Το Σεργιάνι».

Ευρύτερη ενημέρωση και φωτογραφικό υλικό εδώ: http://www.karditsalive.net/karditsa/item/25256-oi-karditsiotes-timisan-ton-nikolao-plastira

This entry was posted in Γεγονότα, Πρόσωπα and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s