Εκλογές ΕΑΑΣ: Ανακοίνωση υποψηφιότητας

Στις 15 Ν9εμβρίου 2010, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου της ΕΑΑΣ, στις εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου 2011, αποστέλλοντας την παρακάτω επιστολή:

Βιογραφικό σημείωμα-Παρίσης

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι επικείμενες εκλογές στην ΕΑΑΣ συνιστούν πρόκληση αλλά παράλληλα και ευθύνη για όλους μας. Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η ΕΑΑΣ, το μοναδικό θεσμοθετημένο όργανο εκπροσώπησης των ε.α. αξιωματικών, έχει απαξιωθεί στη συνείδηση των συναδέλφων, εξαιτίας της, διαχρονικά, προφανούς αδυναμίας της να προβάλει δυναμική παρουσία για την υποστήριξη των συμφερόντων των μελών της.

Οι λόγοι είναι πολλοί. Υπάρχουν, βεβαίως, εγγενείς δυσκολίες που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της και περιορίζουν τις δυνατότητες παρέμβασης. Ωστόσο, τα κύρια προβλήματα προέρχονται από το κλίμα εσωστρέφειας που εδώ και πολλά χρόνια έχει επικρατήσει, καθώς και η εμφανής αδυναμία παρακολούθησης των συγχρόνων τάσεων. Εδώ και πολλά χρόνια παρακολουθούμε μια «γηρασμένη» ΕΑΑΣ, όχι μόνο βιολογικά αλλά και από πλευράς νοοτροπίας, σύγχρονης αντίληψης, καινοτόμων ιδεών και ικανότητας δυναμικής παρέμβασης.

Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι, μπορεί μεν η ΕΑΑΣ να είναι ΝΠΔΔ, η διοίκησή της όμως είναι εκλεγμένη από τα μέλη της. Κατά συνέπεια οφείλει να τα εκπροσωπεί αποτελεσματικά και να έχει αποφασιστικό ρόλο σε όσα αφορούν στα συμφέροντά τους. Δεν θα πρέπει, για παράδειγμα, να έχει λόγο, στην επιλογή των προσώπων που τοποθετούνται επικεφαλής του ΑΟΟΑ, του ΟΣΜΑΕΣ, αλλά κυρίως και πρωτίστως του ΜΤΣ;

Πέραν αυτών, αποτελεί ηθική υποχρέωση της ΕΑΑΣ η μέριμνα και το ενδιαφέρον για τα προβλήματα των εν ενεργεία συναδέλφων. Μπορεί να μην τους εκπροσωπεί τυπικά, αποτελούν ωστόσο εν δυνάμει μέλη της, καταβάλλουν από τώρα εισφορές και, ως απόστρατοι θα βρεθούν ενώπιον των ίδιων προβλημάτων που όλοι αντιμετωπίζουμε.

Με τις σκέψεις αυτές, και ύστερα από παρότρυνση πολλών συναδέλφων διαφόρων Τάξεων, μεταξύ των οποίων πολλοί παλαιοί και σεβαστοί στρατηγοί, αλλά και συναδέλφων προερχομένων από τη ΣΜΥ, και πολλών φίλων από τις τάξεις της Αστυνομίας, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της ΕΑΑΣ.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι το έργο που έχει να επιτελέσει η διοίκηση της ΕΑΑΣ που θα προέλθει από της εκλογές αυτές, θα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και επίπονο. Οι απαιτήσεις των συναδέλφων είναι πλέον μεγάλες. Έχουν εξαντληθεί τα όρια υπομονής και αντοχής. Η επιδίωξη υποβάθμισης και αμφισβήτησης του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων και απαξίωσης του σώματος των αξιωματικών, σε συνδυασμό με την οικονομική τους απίσχναση και, κυρίως, η προϊούσα κατάρρευση του ΜΤΣ αποτελούν θέματα που δεν μπορούν να μας αφήνουν αδρανείς.

Η νέα διοίκηση της ΕΑΑΣ θα επωμισθεί μεγάλες ευθύνες και θα πρέπει να ανταποκριθεί σε υψηλές απαιτήσεις και στόχους. Οφείλει καταρχήν να βγάλει την Ένωση από την εσωστρέφεια, να προβάλει ένα σύγχρονο πρόσωπο και δυναμική παρουσία, να συγκρουστεί με κατεστημένες καταστάσεις και να αναλάβει δυναμικές δράσεις. Έχω τη βεβαιότητα ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Με συναδελφική αγάπη και εκτίμηση

Δρ Ιωάννης Παρίσης

Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης / Διεθνών Σχέσεων

yiannis@parisi.gr

This entry was posted in Ένοπλες Δυνάμεις and tagged , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Εκλογές ΕΑΑΣ: Ανακοίνωση υποψηφιότητας

 1. Ο/Η Βασίλειος Μωραϊτης λέει:

  Κύριε Παρίση, Καλημέρα .
  Το σχόλιο μου αρχίζει με το του Πλάτωνος : » …δίκαιον το προσήκον εκάστω αποδιδόναι .»
  Εκτιμώ πως ζούμε σε ένα καθεστώς σαν και αυτό που ο Πλούταρχος περιέγραψε :» …Αφείλοντο της εξ Αρείου πάγου βουλής τας κρίσεις πλην ολίγων απάσας και των δικαστηρίων κυρίους εαυτούς ποιήσαντες εις άκρατον δημοκρατίαν ενέβαλον την πόλιν…»(Πλουτάρχ.β. Κίμ.ΙΕ) και σαν αυτό που ο Δημοσθένης εις το Ολυνθιακό,Γ΄3,36 περιγράφει : » αποβλέψατε δη προς τους ταύτα πολιτευομένους , ών οι μεν εκ πτωχών πλούσιοι γεγόνασιν , οι δ’ εξ αδόξων έντιμοι…»
  Πονηροί ρήτορες και δημαγωγοί κυριαρχούν σήμερα παντού οι οποίοι τραγουδούν το τραγούδι : » Και σύ λαέ βασανισμένε σκάσε και κολύμπα. » οι δε ηγήτορες μας ποιούν την νήσαν αποδεχόμενοι την λάσπη που τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ εξακοντίζουν εναντίον όλων των τιμίων αξ/κών και γενικότερα εναντίον όλων των Ενόπλων Δυνάμεων .
  Ο Μ.Ναπολέων διεκήρυτε: «Η αξία του στρατού είναι ο καθρέπτης της αξίας του Αρχηγού και Στρατός άνευ καλού Αρχηγού είναι σώμα άνευ ψυχής». Πού να στραφώ σήμερα κ. Παρίση μου ; Ποιόν να πιστέψω ;
  Το «ού καταισχυνώ όπλα τα ιερά » δεν αφορά μόνον τους απλούς οπλίτες αλλά και τους ηγέτες όπως απέδειξε ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες και θυσιάστηκε μαζί με τους οπλίτες.
  Κύριε Παρίση τί έπραξαν διαχρονικά οι κατά καιρούς ηγήτορες(!)μας, όλων των επιπέδων και οργανισμών του στρατού; Πότε αντέδρασαν σε κάθε είδους παρεμβάσεις και άνομες εντολές των πολιτικών αφεντικών τους;
  Εκτιμώ και πιστεύω από το περιεχόμενο της επιστολής για την υποψηφιότητα σας στην προεδρία της ΕΑΑΣ ότι κάτι καινούργιο πρέπει να αναμένουμε ! Εύχομαι καλή επιτυχία .Τίθεμαι στο πλευρό σας . Με τιμή.

 2. Ο/Η Δημήτριος Σαλεμής , Ανχης ΤΘ ε.α. λέει:

  Στρατηγέ , μαζί σας Καλή Επιτυχία.

 3. Ο/Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ λέει:

  Συμφωνώ απόλυτα με τα αναγραφόμενά σας και εύχομαι καλή επιτυχία. H ΕΑΑΣ πρέπει να αποκτήσει οντότητα »συνδικαλιστικού» οργάνου, που πρέπει επιτέλους να απαιτεί….

 4. Ο/Η parisis λέει:

  Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους και φίλους που είτε μέσα από το βήμα αυτό, είτε με e-mails, είτε τηλεφωνικώς μου εκφράζουν την συμπαράστασή τους στην προσπάθεια που ξεκίνησα. Ήδη έχω εξαίρετους συνεργάτες που μαζί διαμορφώνουμε το όραμά μας για την αυριανή ΕΑΑΣ, μέσα από ένα φιλόδοξο αλλά υλοποιήσιμο Σχέδιο Δράσης. Πρώτοι στόχοι μου είναι η ενότητα, η συναδελφικότητα και η καινοτομία παντού.
  Να είστε όλοι καλά.

 5. Ο/Η Apostolos λέει:

  Κύριε Παρίση, σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

 6. Ο/Η Γεώργιος Π. Καρύγιαννης, Υπτγος ΠΒ ε.α. λέει:

  Στρατηγέ, καιρός είναι πλέον – κάτω από τα όλως ακραία οικονομικά πλήγματα προς όλους τους συναδέλφους – να υπάρξει μια και μόνη εκπροσώπηση όλων μας από ικανούς, θαρραλέους και, το κυριότερο, νέους (σε ηλικία και νοοτροπία) συναδέλφους.
  Συναδέλφους οι οποίοι δεν επιζητούν την «καρέκλα» για το θεαθήναι, ούτε και για καταξίωση, ούτε και για οτιδήποτε… άλλο.
  Προχωρείστε, καλή τύχη και, όποια βοήθεια χρειαστείτε, στη διάθεσή σας.
  Καλή Επιτυχία.

 7. Ο/Η Nikolaos λέει:

  Αγαπητοί Στρατηγοί μας,

  Ως μη στρατιωτικός, σεβόμενος το έργο και την αποστολή σας, σας εκλιπαρώ να παραμερίσετε τις όποιες μικρο-κομματικές σας διαφορές και παμψηφεί να προτιμήσετε για Πρόεδρό σας τον Στρατηγό Ιωάννη Παρίση.

  Τον θεωρώ – έστω και με τα λίγα χρόνια που τον παρακολουθώ – ότι είναι ικανός και επαρκής όχι μόνο για να σας βγάλει από το τέλμα, αλλά και για να αντιμετωπίσει δυναμικά και αποτελεσματικά κάθε ουτιδανό πολιτικό, που όταν δεν πέρδεται – δημοσίως και από τηλεοράσεως σε εκπομπή prime time – ή όταν χυδαίως υβρίζει – πάλι μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα – εισερχόμενος του ιερού – υποτίθεται! – χώρου της Βουλής των Ελλήνων, σας προσβάλλει και με το «θράσος 1000 πιθήκων» σας προσάπτει «δημοσιοϋπαλληλική», «πάρεργη» και «αντιπαραγωγική» ιδιότητα!!!

  Να είστε πάντα καλά και νάχετε καλή φώτιση στις εκλογές, διότι … δυστυχώς, τα περιθώρια μας τέλειωσαν!!!

 8. Ο/Η Ανχης (ΤΘ)Μπονώτης Αλέξανδρος λέει:

  Στρατηγέ
  Σας εύχομαι καλή επιτυχία και δύναμη.

 9. Ο/Η Ράπτης Γεώργιος λέει:

  Συμφωνώ απόλυτα με τα αναγραφόμενά σας και σας εύχομαι καλή επιτυχία.

  • Ο/Η parisis λέει:

   Σας ευχαριστώ θερμά. Εκείνο που πρωτεύει είναι η ενότητα και η συμμετοχή όλων για να επιτύχουμε την ανανέωση που αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s