Παπανδρέου: παραιτήθηκε από το Ίδρυμα Καντάφι!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου παραιτήθηκε τις προηγούμενες
ημέρες, εν μέσω των τραγικών γεγονότων στη Λιβύη, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ιδρύματος ΚαντάφιGaddafi International Charity and Development Foundation (GICDF). Το ίδρυμα Καντάφι είναι διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση με πρόεδρο τον πρωτότοκο γιο του Saif Al Islam Al Gaddafi.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου είχε γίνει μέλος του ιδρύματος του Λίβυου ηγέτη τον Ιούνιο του 2009, όπως φαίνεται σε έγγραφο της 28/6/2009, με το οποίο το ίδρυμα καλωσορίζει τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του (GICDF Trustees Council Welcomes New Members). Στο έγγραφο ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται ως Αρχηγός του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Στην ιστοσελίδα του ιδρύματος διαβάζουμε επίσης ότι κατά το τελευταίο ετήσιο Δ.Σ. στις 14-15 Δεκεμβρίου 2010, στο Λονδίνο, απουσίαζαν ο Τζούλιο Αντρεότι, πρ. Πρωθυπουργός της Ιταλίας για λόγους υγείας, και ο Γεώργιος Παπανδρέου, Πρωθυπουργός της Ελλάδος λόγω υπηρεσιακών καθηκόντων.

Συγκεκριμένα στα πρακτικά του ΔΣ αναφέρεται ότι:

«Four members of the board were absent from the meeting: HE Giulio Andreotti, the former Prime Minister of Italy was unable to attend due to health reasons; HE George Papandreou, the Prime Minister of Greece, was occupied with official duties; Dr. Ali Salabi, was absent due to travel logistics; Mohamed Alagi, was absent for health and personal reasons.» ANNUAL MEETING, LONDON, UK, 14-15 DECEMBER 2010

This entry was posted in Πολιτική and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Responses to Παπανδρέου: παραιτήθηκε από το Ίδρυμα Καντάφι!

  1. Ο/Η Σωτήριος Μουντζούρης λέει:

    Η εποχή που είχε επιλέξει ο κ.Πρωθυπουργός για να ενταχθεί στο ίδρυμα αυτό δεν ήταν τυχαία ή συμπτωματική.Ετοιμάζονταν ήδη για εκλογές και έπρεπε να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των φίλων του κόμματός του και να ενθυμηθούν «τα ανοίγματα» του μακαρίτη του πατέρα του. Οι Τηλεοράσεις το είχαν αναφέρει στις ειδήσεις και ύστερα από ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του κόμματός του. Το κακό ΔΕΝ είναι γιατί γράφτηκε στο ίδρυμα Καντάφι,το χείριστο είναι γιατί ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ αρνείται τον εαυτό του και δεν αναλαμβάνει το θάρρος να πει την πραγματικότητα και την αλήθεια.
    Από αυτά κρίνεται ένας πρωθυπουργός.
    Μέχρι χθές φίλος σήμερα τον εγκαταλείπουμε μετά «βδελυγμίας» μάλιστα.!!! Ας κρίνουν οι πάντες μία τέτοια συμπεριφορά. Σωτήριος Μ.

Σχολιάστε